Dobio privatnog vozača

Pedri se više neće voziti taksijem: Barcelona riješila problem za svog tinejdžera

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Barcelone, Pedri, prošle sedmice privukao je pažnju kada je nakon utakmice otišao taksijem kući.

Katalonci su u utorak igrali na svom terenu protiv Ferencvaroša i slavili sa 5:1, a jedan od golova zabio je i Pedri. Mladi veznjak je nakon meča pokupio svoje stvari, te se s taksijem vratio kući.

To je iznenadilo javnost u Španiji jer su vjerovali da se Barcelona pobrinula za igrača, ali očito da to nije bilo tako. Poznato je da Pedri nema automobil jer još uvijek ima 17 godina i nema vozačku dozvolu.

No, iz katalonskog kluba su odlučili da reaguju i Pedri se više neće morati voziti taksijem jer su našli rješenje za njegov problem.

Naime, klub je ovom 17-godišnjem veznjaku omogućio privatni automobil i vozača kako bi se kretak gdje god mu je potrebno. Tek će naredne godine polagati vozački i imati pravo da sjedne za volan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.