Veznjak hvali veznjaka

Frenkie de Jong nahvalio Miralema Pjanića: Naveo je tri velike prednosti u njegovoj igri

Edmir Škorić

Veznjak Barcelone Frenkie de Jong biranim je riječima govorio o svom odnedavnom saigraču Miralemu Pjaniću.

Pjanić je ovog ljeta iz Juventusa prešao u Barceloni i polako dobija priliku za igru nakon što je kasnio s pripremama zbog koronavirusa. Jasno je da će našem veznjaku trebati malo vremena da se uklopi u sistem Katalonaca, ali De Jong smatra da im je došao fantastičan nogometaš.

“Pjanić je jako dobar igrač i uvijek je siguran s loptom. Mislim da ima jako dobar pregled igre i da su mu udarac, dodavanje i dugi pasovi jako dobri. On je igrač s puno kvalitete, koji puno dodaje našoj momčadi. Jako sam sretan što je došao u Barcelonu ”, rekao je De Jong.

De Jong je trenutno jedan od najvažnijih igrača u veznom redu Barcelone, a Pjanić za sada dijeli minute sa iskusnim Sergijom Busquetsom, ali dešavat će se naravno često da su Nizozemac i Bosanac zajedno na terenu.

Pjanić za razliku od De Jonga nije dobio šansu u El Clasicu protiv Real Madrida, no mogao bi opet zaigrati u meču Lige prvaka sutra protiv bivšeg kluba Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.