Pauzirat će mjesec dana

Očajni sudija Giacomelli koji je vodio meč na San Siru suspendovan, "pao" i sudija iz VAR sobe

Edmir Škorić

Susret koji je odigran u ponedjeljak navečer između Milana i Rome bio je spektakularan i da nije bilo sudije Piera Giacomellija, vjerovatno bi bio još bolji.

Giacomelli se potrudio da u nastavku meča napravi nekoliko kardinalnih grešaka na štetu oba tima i da upropasti samu utakmicu.

Dosudio je nepostojeći penal za Romu pri rezultatu za 2:1 za Milan. Tada je Bennacer fauliran od strane Pedra, a Giacomelli, ne koristeći ni VAR, pokazao na bijelu tačku. Kasnije je stigla kompenzacija kada je svirao penal za Milan, mada realno gledajući - i taj je diskutabilan i provjerom VAR-a možda bi se odluka i promijenila.

Ali Giacomelli je zakazao, zakazao je i njegov kolega iz VAR sobe Luigi Nasca, pa će obojica biti suspendovani za narednih mjesec dana, javlja Sportmediaset.com.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U italijanskoj štampi jutros puno govora o suđenju na San Siru i zaista velikim greškama sudija, koji iz sezone u sezonu, nažalost, vode glavnu riječ i ponekad odlučuju o konačnom poretku.

Često se optužuju veliki klubovi poput Juventusa, Intera ili Milana da imaju "svoje" sudije, ali više nema pravila. "Ljudi u crnom" redom upropaštavaju utakmice Serije A, a ni VAR nije uspio da riješi taj problem. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.