Liga prvaka

Bayern se provukao u Moskvi, Inter opet bez pobjede

Edmir Škorić

Od 18.55 sati odigrana su dva meča 2. kola grupne faze Lige prvaka.

Bayern je nakon uvjerljive pobjede nad Atleticom večeras gostovao u Moskvi kod Lokomotive i dosta teško došao je i do druge pobjede.

Bayern je poveo već u 13. minuti, pošto je Leon Goretzka lijepo pogodio glavom nakon sjajne akcije i ubačaja Pavarda, a to je ujedno bio rezultatom prvog poluvremena.

Iako su gosti bili bolji, domaćin je također dosta prijetio, imao zaista dobre šanse, da bi u 70. minuti preko Mirančuka stigao do velikih 1:1 i izgledalo je da bi ruski tim mogao do boda u ovom teškom duelu.

Ipak, Kimmich u 79. minuti postiže lijep pogoda i osigurava svom timu nova tri boda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Drugi meč u ovom ranijem terminu odigrali su Šahtar i Inter. Dosta napeto je bilo u Donjecku, Inter propustio veliku šansu preko Lautara Martineza, na kraju po bod i jednima i drugima jer nije bilo pogodaka.

Interu je to drugi bod nakon remija s Borussijom M'gladbach, a Šahtar je na četiri boda budući da je u prvom kolu kao gost iznenadio Real Madrid i slavio s 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.