13. kolo Premijer lige

Sve je u znaku derbija Zrinjskog i Veleža

E. Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas, a na rasporedu su četiri utakmice 13. kola.

Sve je u znaku meča koji se danas igra u Mostaru između gradskih rivala Zrinjskog i Veleža. Gradski derbi ovih timova je uvijek u centru pažnje i očekuje se danima s velikim nestrpljenjem.

Utakmica se igra Pod Bijelim brijegom od 17 sati i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja. Zrinjski želi da se oduži navijačima zbog loših rezultata u posljednje vrijeme, a ne postoji bolji način za to nego pobjeda protiv Veleža.

S druge strane, Rođeni su u dosta boljoj formi i s razlogom vjeruju da danas imaju velike šanse da slave protiv Zrinjskog. Trener ovog tima Feđa Dudić nije krio da je njihov cilj danas jasan, a to je pobjeda.

“Zrinjski je pod imperativom pobjede. Sve sem pobjede za njih je neuspjeh. Sada su sedmi, znamo u kakvom se stanju nalaze. To je kvalitetna ekipa, puna dobrih pojedinaca, zašto nešto ne funkcioniše kako treba, to znaju samo oni. Veliki respekt prema njima, a mi ćemo pokušati iskoristiti taj psioholški pritisak i postavit ćemo se tako da ćemo ići na pobjedu. Sa pravom se nadamo dobrom rezultatu“, rekao je Dudić.

Zrinjski će i sutra s klupe voditi Mario Ivanković jer je Mladen Žižović i dalje odustan zbog koronavirusa. Ivanković je poručio da je derbi poseban meč koji nosi dosta više od tri boda.

"Imali smo problema s koronom, zgusnut raspored, ali to ne treba da bude opravdanje za sutrašnju utakmicu. Znamo svi da je derbi posebna utakmica. Svaka nosi tri boda, ali derbi duplo, ako ne i troduplo. Ulazi se s posebnim emocijama i posebnom energijom u ovakve utakmice. Znam da i djeci to znači. Gradski derbi je gradski derbi. Nadam se ćemo izabrati na kraju najboljih 11 igrača i onih koji su u najboljoj formi i koji se najbolje osjećaju. Jednom vjerom da možemo, pokazati to na terenu i uz maksimalan fair-play. Volio bih da bude golova, nadam se na kraju biti i sretno i spretno, kako god, samo pobjeda na našoj strani i da se vratimo tom nekom pobjedničkom nizu", rekao je Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, današnji program počinje već u 14 sati kada će Krupa dočekati Tuzla City. Krupa ima niz od četiri poraza koja želi prekinuti, dok Tuzla City sigurno dolazi po pobjedu jer ni oni baš ne blistaju u posljednje vrijeme.

Od 17 sati pored meča u Mostaru igra se i onaj na Pecari gdje će Široki Brijeg ugostiti "fenjeraša" Olimpik. Današnji program završava se u 19 sati utakmicom na Grbavici između Željezničara i Radnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.