Stigle potvrde

U 36. godini preminuo akter najvažnije utakmice u historiji reprezentacije BiH!

Admin Čaušević

Najvažniju utakmicu, barem do sada, reprezentacija BiH je odigrala još prije sedam godina kada je pobijedila Litvaniju i plasirala se na Svjetko prvenstvo. 

U Kaunasu je bilo 0:1, a strijelac gola vrijednog plasmana na Mundijal bio je Vedad Ibišević. Odbranu Litvanije je tada predvodio Mairus Zaliukas.

Litvanski savez je jučer objavio vijest kako je Zaliukas preminuo u 36. godini, a razlozi prerane smrti nisu navedeni.

Sada već nekadašnji štoper je dres Litvanije nosio od 2006. do 2015. godine. Za nacionalni tim svoje zemlje odigrao je ukupno 29 utakmica uz jedan postignut gol.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tokom igarčke karijere igrao je za niz klubova u Litvaniji, a iskorak je napravio odlaskom u Škotrsku gdje je nastupao za Hearst i Rangers. Jedno vrijeme je bio i član Leeds Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.