Ostvaren protiv Mladosti

Marinovićevo Sarajevo je stiglo do novog rekorda

Admin Čaušević

Ubjedljivo pobjedom nad Mladosti s rezultatom 5:1 Sarajevo je stiglo do novog rekorda skraćene Premijer lige BiH.

Ekipa Vinka Marinovića iz utakmice u utakmicu obara rekorde, a navijači dvostrukog uzastopnog šampiona bi u žargonu rekli da postavlja nove standarde u bh. fudbalu.

Otkako se igra skraćena Premijer lige niko u uvodnih 12 utakmica nije uspio postići više od 30 golova, sve do petka i duela Sarajeva i Mladosti.

Nakon 12 odigranih utakmica Bordo tim je najefikasnija ekipa lige sa 31 golom, čime je nadmašen vlastiti rekord skraćene Premijer lige iz sezone 2018/2019 kada je Sarajevo postigalo 26 golova.

Inače, otkako bh. elitni rang igra 12 klubova Sarajevo je postalo prvi i za sada jedini tim koji nije izgubio u prvih 12 susreta. Gol razlika je impresivnih +20 (31:11).

Marinović je sve bliže da odvede Bordo tim do niza bez poraza u Premijer ligi na duže od godinu. Za takvo nešto potrebno je da ne izgubi u naredna četiri meča i to protiv Željezničara, Tuzla Cityja, Olimpika i Veleža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.