Gerd Muller je rijetko budan

Najvažniji igrač u historiji Bayerna teško bolestan, 24 sata provodi u krevetu

Edmir Škorić

Legendarni njemački napadač Gerd Muller je teško bolestan i prema izvještajima njemačkih medija, ne može da ustane iz kreveta.

Muller boluje od teškog bolika demencije, a njegova supruga je otkrila da, između ostalog, ne može ničega da se sjetim, ne poznaje nikoga...

"Gotovo je 24 sata u kreveti i rijetko je budan", kazala je supruga legendarnog golgetera koji je 32 godine držao rekord po broju golova na mundijalima, da bi ga na vječnoj listi pretekao Ronaldo 2006. godine, a kasnije je Miroslav Klose izbio na vrh te liste sa 16 golova.

Muller ih je u dresu Njemačke na mundijalima zabio 14.

On je sa Njemačkom osvajao zlatne medalje na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, a tri je puta bio prvak Evrope kao igrač Bayerna i smatra se najvažnijim igračem u historiji kluba iz Minhena, barem je to govorio svojevremeno Franz Beckenbauer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.