Odbijao je da vodi Real Madrid

Rijetki su to radili: Antonio Conte poput Ivice Osima

Edmir Škorić

Italijanski trener Antonio Conte otkrio je kako je odbio da preuzme ekipu Real Madrida.

Conteov Inter susrest će se s Real Madridom u srijedu u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka, a nekadašnji trofejni trener Juventusa priznao je da je svojevremeno odbio da vodi ekipu Kraljeva.

"Bilo je nekoliko trenutaka u kojima sam bio blizu da preuzmem Real, ali nisam pristao. Nije bilo smisla preuzeti tim u jeku sezone, pa nisam prihvatio ponudu. Trenutno sam fokusiran na Inter, ovdje sam počeo jedan projekat i sertan sam. Stvaramo nešto veliko i važno", rekao je Conte, pa je još jednom podvukao da je dobijao ponudu iz Madrida.

"Istina je zaista da sam u prošlosti mogao da budem trener Real Madrida, ali nekako vremena nisu bila zrela, nisam bio spreman na to".

Conte je, eto, među rijetkima koji su odbili poziv velikog Reala, a legendarni Ivica Osim je to uradio dva puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.