Španski Superkup u Saudijskoj Arabiji: Savezu 120 miliona eura, klubovima pripada pola

U januaru naredne godine

Španski Superkup u Saudijskoj Arabiji: Savezu 120 miliona eura, klubovima pripada pola

Edmir Škorić

Real Madrid, Barcelona, Real Sociedad i Athletic Bilbao igrat će zavšrnicu španskog Superkupa.

Odlučeno je da se igra nakon Božića u Saudijskoj Arabiji, između 13. i 16. januara naredne godine.

Final Four Superkupa Španije igra se u arapskoj zemlji i sa prisustvom publike. U srijedu 13. januara je prvo polufinale, drugo je dan kasnije, a finale je na programu 16. januara. To znači da će ekipe koje igraju polufinalni meč u četvrtak imati dan manje odmora.

Inače, Real i Barcelona sudjeluju kao prvoplasirani i drugoplasirani tim La Lige iz prošle sezone, a Athletic i Sociedad kao finalisti Kupa Španije.

Španski nogometni savez potpisao je trogodišnji ugovor sa Saudijskom Arabijom i zaradit će na osnovu toga 120 miliona eura. Polovicu novca podijelit će se među klubovima koji igraju završnicu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Eee arapi arapi samo vi trošite na gluposti dok pola islamskog svijeta gladuje
2 1
Sanska_Prangija
ŠPANSKI superkup koji se igra u SAUDIJSKOJ ARABIJI. a, sto da ne? Kada moze crnac da igra za njemacku, moze i ovo.. Para vrti gdje burgija ne može
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije