Inter, ali ne onaj iz Milana

Španci ostali u čudu kada su čuli s kojim klubom trenira Alen Halilović

Endin Čaušević

Alen Halilović je bio velika nada evropskog fudbala kada je još kao tinejdžer iz zagrebačkog Dinama prešao u Barcelonu.

Za Halilovića su svojevremeno govorili da je to novi Lionel Messi, ali on svoj potencijal još uvijek nije pokazao. Očekivanja su bila ogromna od Halilovića i sigurno da je veliki pritisak učinio svoje i on se s tim očito nije mogao izboriti.

Halilović je trenutno slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Milanom, te je u potrazi za novim klubom. Ovaj 24-godišnjak boravi u Hrvatskoj i povezuje se sa senzacionalnim dolaskom u Hajduk, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Bivši igrač Barcelone vrijedno trenira i sprema se kako bi mogao pronaći novi klub, ali mu to ne ide kako je očekivao. Zanimljivo da Halilović trenutno trenira s igračima Intera iz Zaprešića gdje pokušava ostati u formi.

Inter se trenutno takmiči u drugom rangu hrvatskog fudbala i male su šanse da Halilović potpiše za njih. On je odlučio da trenira s Interom dok ne dođe ponuda koja će zadovoljiti njegove apetite.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Informacija da Halilović trenira s Interom je iznenadila javnost u Španiji jer mnogi ne mogu da vjeruju da je za svega nekoliko godina od Barcelone i treniranjem s velikim zvijezdama došao do toga da trenira s hrvatskim niželigašem i pokušava pronaći novi klub.

Nakon odlaska iz Barcelone ovaj fudbaler je još nastupao za Sporting Gijon, HSV, Las Palmas, Milan, Standard Liege i Heerenveen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.