Objavio zanimljivu fotografiju na Instagramu

Mnogi su čekali da se Khabib oglasi nakon terorističkog napada u Beču

Endin Čaušević

U centru Beča sinoć se desio teroristički napad koji je šokirao svjetsku javnost, a policija je potvrdila da je napadač porijeklom iz Albanije.

Radi se o Kurtinu S. koji je rođen 2000. godine i on je jedan od 90 Austrijanaca kojima je u julu ove godine zabranjen odlazak u Siriju. Pored njega poginule su još tri osobe, a za učesnicima u ovom napadu se traga.

Nakon prošlosedmičnih napada u Nici diglo se dosta prašine oko izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji je poručio da je vrijeme da se stane u kraj islamskom radikalizmu.

Takve izjave su naljutile Khabiba Nurmagomedova koji je poručio da takve izjave vrijeđaju svakog muslimana jer ljudi koji čine takve napade nemaju veze s islamom i to ne smije da predstavlja ovu vjeru.

Mnogi su osudili Khabiba zbog te objave, te su strpljivo čekali da se oglasi oko sinoćnjih napada u Beču. Khabib je objavio jutros story na Instagramu i mnogi vjeruju da to ima veze sa sinoćnjim dešavanjima.

On je objavio fotografiju kako se moli Bogu, a mnogima je najviše pažnje privukao emotikon kojeg je objavio uz fotografiju. No, da li je zaista Khabib na taj način komentarisao dešavanja u Beču teško je reći.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.