I ovo su čari vječitog derbija: Šehić "bocnuo" gradskog rivala - nije u šoldima sve

A. Beganović

Sinoć je odigran najveći bosanskohercegovački derbi, onaj između Sarajeva i Željezničara, a pobjednika nije bilo.

Iako je Sarajevo s obzirom na stanje na tabeli, sjajnu formu, pa i cjelokupnu situaciju u klubu, prije svega finansijsku, u duel vječitih rivala ušlo kao favorit, nije uspjelo savladati Željezničar.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo bordo ekipi, dok je u drugom zahvaljujući pravovremenim izmjenama Željezničar uspostavio ravnotežu i bio opasniji, pa se može reći da je remi i realan ishod.

I kako to biva uvijek nakon derbija, na društvenim mrežama su uslijedila "prepucavanja", a zanimljivo je da je i mladi igrač Željezničara Eldar Šehić, imao šta reći.

Naime, lijevi bočni Željezničara postavio je na facebooku fotografiju radovanja njega i saigrača prilikom postignutog izjednačujućeg pogotka, a dodatak fotografiji je i pjesma hrvatskog izvođača Mladena Grdovića "nije u šoldima sve".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šehić je dočekao svojih pet minuta, a nije prvi put da fudbaleri iz oba tabora na ovaj ili sličan način provociraju što zapravo i daje čari najvećem bosanskohercegovačkom derbiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.