Po broju bodova

FK Sarajevo je novi rekorder Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

FK Sarajevo jučer je u velikom gradskom derbiju remizirao na Koševu protiv FK Željezničar (1:1).

Novim bodom Bordo tim je došao do cifre od 33 boda u prvenstvu, te su postavili rekord po broju bodova nakon 13 odigranih utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Srušeni su rekordi Zrinjskog iz sezone 2008/2009, te Širokog Brijega (2011/12) koji su imali po 32 boda nakon 13 odigranih susreta i svakako da je ovo zaista sjajan početak sezone za aktuelnog šampiona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, Sarajevo je prva ekipa koja je ostvarila niz bez poraza u 13 utakmica jedne sezone. U FK Sarajevo su ponosni na ovaj rezultat i pohvalili su se ovim uspjehom na društvenim mrežama.

Bordo tim će priliku za nastavak sjajne serije imati već tokom vikenda kada gostuju na Tušnju kod ekipe Tuzla Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.