Mečevi 3. kola grupne faze EL

Petarda Rome protiv Cluja, Mayoral poslao "upozorenje" Džeki

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Cluj sa 5:0 u meču trećeg kola grupne faze Evropske lige.

Vučica je bez većih problema uspjela da dođe do pobjede, a sve je bilo jasno nakon prvog poluvremena. Roma je povela već u prvoj minuti kada je gol nakon asistencije Spinazzole postigao Mkhitaryan.

Do drugog gola čekalo se do 24. minute, a tada je na scenu stupio Ibanez koji pogađa za 2:0.

Deset minuta kasnije bilo je već 3:0 za domaći tim. Ovaj put Bruno Peres je asistirao, a prvi gol u dresu Rome zabio je Borja Mayoral koji je stigao kao konkurencija Edinu Džeki.

Roma je u drugom poluvremenu čuvala lagano svoju prednost, a Paulo Fonseca dao je šansu i igračima koji ne igraju toliko često. U samom finišu meča Roma je uspjela zabiti još dva gola.

Prvo je u 84. minuti svojim drugim golom Mayoral povisio na 4:0, a konačnih 5:0 nekoliko minuta kasnije postavio je Pedro.

Bh. napadač Edin Džeko pobjedu svog tima odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Zanimljivo je bilo i na Rujevici gdje su igrali Rijeka i Napoli, a na kraju su gosti uz dosta muke i sreće uspjeli da slave sa 2:1.

Rijeka je povela u 13. minuti golom Murića, ali je u finišu prvog dijela na 1:1 poravnao Demme. Konačnih 1:2 postavio je Braut autogolom u 62. minuti.

U ovoj grupi igrali su još Real Sociedad i Alkmaar, a domaći su slavili sa 1:0. Junak u San Sebastianu bio je Portu koji je u 58. minuti postigao jedini gol na meču za tri boda Sociedada.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Napoli je prvi u grupi sa šest bodova, a zanimljivo je da toliko imaju i Alkmaar i Sociedad. Rijeka je posljednja bez bodova.

U grupi J nije bilo iznenađenja u Razgradu gdje je Tottenham pobijedio Ludogorets sa 3:1. Golove za goste zabili su Kane, Lo Celso i Lucas, dok je jedini pogodak za bugarski tim postigao Keseru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.