Zagrepčani imali i +19

Split nakon velikog preokreta slavio nad Cibonom

Košarkaši Splita večeras su u 6. kolu ABA lige savladali Cibonu rezultatom 77:74.

Herojsja pobjeda Splićana koji su u prvom poluvremenu bili na ogromnom zaostatku.

Naime Cibona je imala sve u svojim rukama. Igru, prednost koja je na momente iznosila i +19, te komotnu situaciju u uz sve to s  kultnih Gripa otišli su kratkih rukava. Ekipa Splita u ovoj sezoni pokazuje veliki karakter i na omjeru su od 3-3 koji je za njih sjajan. Split je u 3/4 izvršio potpuni povratak u igru, a na kraju je u posljednjem periodu pokazao više strpljivosti i karaktera od gostiju koji su se već vidjeli s bodovima iz ovog susreta. Na kraju je Moore imao neometan šut za produžetak ali ga je promašio i pobjeda je pripala domaćem timu.

Mesiček i Luković su za pobjednike zabili po 16 poena, a naš Sani Čampara odigrao je dobru partiju s 14 koševa. Roko Prkačin i Mateo Drežnjak najefikasniji kod Cibone s po 14 koševa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.