Split slavio u Zadru, solidna partija Čampare
Foto: KK Zadar

Druga pobjeda 'Žutih'

Split slavio u Zadru, solidna partija Čampare

Košarkaši Splita večeras su u 5. kolu ABA lige u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru savladali domaći tim rezultatom 72:66.

Nagovijestio je sastav s Gripa na samom početku da je u 'grad košarke' došao po pobjedu.

Sjajno su Splićani odigrali prvi period u kome su stvorili, za ovu utakmicu velikih 11 poena prednosti. Uspio je Zadar nešto bolje odigrati u nastavku utakmice, no Split je na odmor otišao s 5 koševa viška. Nisu se žilavi gosti dali ni u nastavku kad se očekivalo da Zadar agresivnije zaigra i pokuša preokrenuti rezultat. Kvalitet domaćeg tima u ovoj sezoni blago je rečeno upitan pa ne čudi što su gosti homogenom igrom do kraja uspjeli očuvati stečenu prednost i slaviti zasluženu pobjedu.

Luković je s 18 poena bio najbolji kod Splita a dobre partije odigrali su Mesiček i naš Sani Čampara s po 10 poena. Čampara je dodao svom učinku i 6 asistencija te bio jedan od najzaslužnijih u ovom trijumfu. Gilbert je s 13 poena bio najefikasniji kod Zadra, a 11 je ubacio Carter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi