Mega Bemax nakon neizvjesne završnice slavila protiv Cibone
Foto: KK Cibona

Novi poraz Zagrepčana

Mega Bemax nakon neizvjesne završnice slavila protiv Cibone

Košarkaši Mega Bemaxa slavili su večeras u Zagrebu u utakmici 3. kola ABA lige protiv Cibone rezultatom 77:73.

Mlada ekipa gostujućeg tima fantastično je ušla u ovaj susret, ostvarivši u prvoj četvrtini prednost od 17 poena prednosti nad Zagrepčanima. 

Ipak, pred kraj tog dijela igre momčad Ivana Velića malo je konsolidirala redove i uspjela prednost spustiti na 'samo' -11. Nastavak je donio veliki preokret u igri oba tima. Cibosi su podesili nišanske sprave i istovremeno zaigrali sjajnu obranu što se sve reflektiralo na rezultatu koji je sredinom prve četvrtine izgledao katastrofalno za domaćina. Na poluvrijeme je Mega uspjela prenijeti samo 2 koša viška.

Igra se rasplamsala u nastavku u kojem su počele dominirati obrane s obje strane. Cibona je u jednom trenutku uspjela i povesti 3 koša prednosti i činilo se da će domaći doći do prvog trijumfa. No ipak, Mega, koja je bila favorit i uoči ovog susreta uspjela je ovaj susret preusmjeriti u željenom smjeru te na kraju, u posljednjim minutama pogoditi neke važne šuteve i odnijeti pobjedu iz Zagreba, možda i teže nego se u prvi mah učinilo. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Smith s 21 poenom i Petrušev vodili su Megu do pobjede, dok je kod Cibone najbolji bio prošlogodišnji košarkaš Širokog Mateo Drežnjak. Dobro ga je pratio još jedan Širokobriježanin, Josip Bilinovac koji je ubacio 14 koševa no sve to je bilo premalo za pobjedu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi