Katalonski list posvetio pažnju bh. veznjaku

Mundo Deportivo: Koeman Pjaniću priredio veliko razočarenje

Admin Čaušević

Ugledni Mundo Deportivo u današnjem izdanju posvetio je dosta pažnje Mirelamu Pjaniću kojeg u narednih desetak dana čekaju tri utakmice s reprezentacijom BiH.

Katalonski list blizak Barceloni navodi kako je Pjanić razočaran zbog onog što mu je Ronald Koeman priredio u finišu meča protiv Betisa.

Iskusni veznjak je u igru ušao u 86. minuti kako bi zamijenio Busquetsa te je računajući i sudijsku nadoknadu na terenu proveo 10-ak minuta, premalo za nekog ko na startu sezone ima postotak uspješnosti pasova od 94 %.

Međutim, Koeman je odlučio da mu takav igrač može koristiti u posljednjim minutama. Takva odluka je iznenadila sve u svlačionici Barcelone, navodi Mundo Deportivo, prvenstveno zbog loše Busquetsove forme.

Pjanić je razočaranje koje mu je priredio Koeman podnio stoički obzirom da mu se prvi put desilo da u igru ulazi kada je sve gotovo i to nekoliko minuta prije kraja.

Nekadašnji igrač Rome i Juventusa je u svlačionicu ušao mirno, zajedno s Messijem, malo je popričao i sa Ter Stegenom. Pjanić je prijao svima u svlačionici te da se lako povezao s novim saigračima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo zaključuje da će Pjaniću dobro doći reprezentativna pauza da zaboravi scenu kada ulazi u u igru četiri minute prije kraja kao neki omladinac, a ne 30-godišnji izgrađeni veznjak s reputacijom jednog od najboljih na svijetu.

Situacija je to koju sigurno nije očekivao kada je potpisao za Barcelonu i koja nije iznenadila samo njega već i njegove saigrače, poručuje MD.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.