Tragedija u Brazilu

Interlagos odnio još jedan život: Šampion je krenuo pravo u smrt, nije mogao da se zaustavi

Admin Čaušević

Brazilska staza Interlagos je jedna od najopasnijih u svijetu automobilstičkog svijeta.

Staza pokraj Rio de Janeira je za viked odnijela još jedan život. Poginuo je Mattheu Barbosa, nekadašnji šampion prventva u "Supersport" kategoriji.

Ovaj 23-godišnjak je u jednoj od krivina izgubio kontrolu nad svojim motociklom, nije uspio da se zaustavi te se zabio direktno u zaštitni zid.

Barbosa je na licu mjesta ostao mrtav, a ljekari su uzalud pokušavali da ga vrate u život što je ljubitelje motociklizma dovelo do očaja.

Ovo je treća smrt na Interlagosu od 2019. godine. Staza nema odgovarajuću zaštitu za moto takmičenja, ali organizatori ipak dozvoljaju utrke dvotočkaša. Epilog je, nažalost, tragičan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.