Zabio je i gol

Radovac je protiv Širokog bio neumoran

Admin Čaušević

Velež je u hercegovačkom derbiju pobijedio Široki Brijeg s 2:1, a strijelac drugog gola bio je Samir Radovac.

Radovac je na stadionu Rođeni bio najvrijedniji igrač Veleža, barem ukoliko ključni segment bude broj pretrčanih kilometara.

Sjajni veznjak koji se potpuno vratio u prepoznatljivu formu dok je igrao za Sarajevo je prema podacima mostarskog kluba pretrčao 11.64 kilometara, po jedan više od prvih pratitelja od Mehmeda Ćosića (10.48) i Darija Ferreyre (10.22).

Najbrži sprint u domaćem timu imao je novpočeni reprezentativac Samir Zeljković koji je ostvario brzinu od 33.75. Bio je nešto brži od Darija Ferrerye i Fejsala Mulića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ova dva tima će se ponovo sastati u subotu, također na stadionu Rođeni. Igrat će utakmicu osmine finala Kupa BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.