Široki se kasno probudio u Mostaru: FK Velež osvojio važna tri boda

Trijumf Rođenih

Široki se kasno probudio u Mostaru: FK Velež osvojio važna tri boda

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež je u 14. kolu Premijer lige BiH savladao Široki Brijeg sa 2:1.


Velež je krenuo ofanzivno u ovaj meč. U uvodnim minutama utakmice Fejsal Mulić dva puta prijeti Zlomisliću, ali nije precizan.

U 13. minuti Rođeni preko Brandao propuštaju dvije sjajne šanse. Prvo mu Zlomislić uz pomoć stative skida udarac, a zatim u nastavku akcije šutira tik pored gola.

Desetak minuta kasnije Ćivić je u dobroj šansi, ali prebacuje gol. Mulić je bio jako opasan po gol Širokog, ali korpulentnom napadaču domaćeg tima falila je završnica.

Imali su i gosti u finišu prvog poluvremena opasnu situaciju pred golom Bobića, no nisu uspjeli napraviti ništa konkretno i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Ipak, u nastavku Velež za nepunih deset minuta postiže dva gola. Prvo u 50. minuti Muharem Ćivić koristi gužvu u kaznenom prostoru i zabija za 1:0, da bi četiri minute kasnije Samir Radovac uz pomoć jednog fudbalera gostiju pogodio mrežu Zlomislića za sjajnih 2:0.

Mogao je domaći tim završiti meč eventualnim trećim golom, no nisu uspjeli da realizcuju jedan od brojnih napada prema golu gostiju.

Zato je Široki jednu od rijetkih šansi iskoristio. U 78. minuti Ikić probija po lijevoj strani ubacuje za Jurića koji pogađa za 2:1.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Velež je osvojio važna tri boda pred pauzu u prvenstvu, a sa ova tri boda su prestigili Široki i Tuzla City na tabeli.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Velež - Široki Brijeg 2:1

FK Velež: Bobić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Anđušić, Ferreya Dario, Ćivić, Radovac, Mulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Obšivač, Ćorić, Mašić, Angelov, Jović, Marić, Stanić, Jurić, Pervan.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

botin1981
Tako je ROĐENI samo naprijed do Europe malo po malo
5 1
balunv
Bravo ROĐENI!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti