Dudić: Nakon 2:0 se nesvjesno povučemo, a ja nikakvu takvu uputu nisam dao

Trener Veleža nakon meča protiv Širokog

Dudić: Nakon 2:0 se nesvjesno povučemo, a ja nikakvu takvu uputu nisam dao

Endin Čaušević

Velež je danas na svom terenu sa 2:1 pobijedio Široki Brijeg u meču 14. kola Premijer lige BiH.

Rođeni su uspjeli da dođu do važna tri boda na svom terenu protiv Širokog, a golove za domaći tim postigli su Ćivić i Radovac.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener domaćeg tima Feđa Dudić.

"Hvala kolegi na čestitkama. Mislim kad se sve sabere zasluženo smo pobijedili pogotovo smo do rezultata 2:0 bili konkretniji i bolji na terenu. Međutim, od 2:0 jednostavno nam se desi da se nesvjesno povučemo, a ja nikakvu takvu uputu nisam dao. Široki je preuzeo incijativu i počeo da bolje igre i na kraju su dali taj gol. Na kraju strepiš do kraja na ovakvoj utakmici gdje imamo dominaciju, strepiš iako nije bilo nekih izrazitih prilika i šuteva prema našem golu, ali može u zadnjem prekidu da nešto zaluta ne daj Bože i prospeš sve ovo što si dobro uradio u nekih 65-70 minuta. Možemo biti zadovoljni, igrali smo i prošla dva kola dobro, ali nas nije pogledao rezultat. Danas nas je pogledao rezultat i sigurno puno zadovoljniji možemo biti nakon današnjeg meča", rekao je Dudić i osvrnuo se na meč Kupa BiH koji Velež također igra protiv Širokog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za šest dana nova utakmica sa Širokim. Sigurno da će biti teško kada igraš u sedam dana s istim protivnikom dvije utakmice, ali pokušat ćemo da se osvježimo da odigramo kvalitetno i tu narednu utakmicu. Sigurno da ćemo i u Kupu tražiti prolaz dalje jer svaki meč želimo da pobjedimo. Nije česta situacija da dva meča zaredom igraš s istim protivnikom na istom terenu. Neki igrači će faliti njima, ali i nama zbog reprezentativne pauze, ali ćemo se osvježiti ovih šest dana i pokušati dočekati spremni utakmicu".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Malo manje pricaj dudicu
2 13
Lafac
Bgm i onaj Bobić je mogao bolje intervenisati kod gola Širokog,tacno kroz peterac a nije bila visoka .
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi