Razgovor dvojice prijatelja i vrlih trenera

Jedna od glavnih tema na Otoku

Guardiola otkrio o čemu je razgovarao s Kloppom: "Ovo je katastrofa"

Edmir Škorić, foto: EPA

Pep Guardiola je imao jedan duži razgovor s Jurgenom Kloppom nakon što su u nedjelju njihove ekipe remizirale na Etihadu(1:1).

Moglo se vidjeti nakon remija Cityja i Liverpoola da Klopp i Pep imaju šta da kažu jedan drugom, a bivši trener Barcelone i Bayerna je novinarima otkrio o čemu su zapravo vodili raspravu.

"Razgovarali smo o pravilu o pet izmjena na meču. Imamo puno igrača i puno slučajeva širom svijeta, pet promjena je ključno. Ali ovdje je suprotno. O tome smo mnogo puta razogvarali. Evo sada se Redsima povrijedio Trent Alexander-Arnold. U Premier ligi vjerujemo da smo svi ujedinjeni i jedinstveni, a uopće ne štitimo igrače i ne brinemo za njihovo zdravlje. Ovo je katastrofa", kazao je Guaridola.

Iako su mnogi zadržali pravo na pet izmjena na meču, Englezi su među rijetkima na čijim mečevima je i dalje maksimalno moguće izvršiti tri izmjene.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.