Guardiola: Svi u svijetu imaju po pet izmjena samo se mi pravimo nešto pametni

Pep nakon derbija protiv Liverpoola

Guardiola: Svi u svijetu imaju po pet izmjena samo se mi pravimo nešto pametni

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su remizirali na svom terenu protiv Liverpoola (1:1) u derbiju osmog kola Premiershipa.

Liverpool je odlično počeo meč i stigao do prednosti u 13. minuti kada je gol iz penala postigao Salah. Ipak, City je ubrzo nakon toga poravnao na 1:1 preko Gabriela Jesusa što je bio konačan rezultat utakmice.

City je mogao do preokreta u finišu prvog poluvremena, ali Kevin De Bruyne nije uspio da pogodi iz penala.

Nakon utakmice Pep Guardiola je bio dosta nezadovoljan, a posebnu zamjerku imao je na činjenicu da klubovi u Premiershipu nemaju pravo na pet izmjena kao u ostatku Evrope. Poznato je da su klubovi u Engleskoj odlučili da su im dosta tri izmjene po meču.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"S Kloppm sam pričao o borbi za pet izmjena. Pogledajte engleski igrač Alexander-Arnold se povrijedio pred reprezentativne obaveze. U cijelom svijetu imate pet izmjena, ali samo ovdje mi mislimo da smo posebni. Ne možemo da zaštitimo igrače i to je katastrofa. Pričati ću s igračima, ali i ostalim trenerima da i mi imamo po pet izmjena", rekao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Pep veliki gospodin u svijetu fudbala al ova utakmica pokazuje da njegovo vrijeme prolazi ja se ne sjećam utakmice da njegove ekipe imaju neriješen rezultat i da zadržavaju vrijeme al eto i to se desi pred sami kraj tekme njegovo igrači ne da igraju ofanzivno nego čuvaju 1-1 nevjerovatno ali novi treneri dolaze i nove taktike izgleda da je njegova tiki-taka pročitana o da je došao kraj
3 2
Eno30
Ta tice taca taktika je procitana odavno vodio je klubove gdje su u svojom ligama najaci bili pa tako je pobjedzivo jer nije imo bas neke konkurente sa obzirom da velike pare ulaze u igrace onda nije ni cudo sto je osvoio ligu ali sad u engleskoj ima puno vise jakih klubova kojo isto ulazu pare dovode dobre trenere i bore se za titulu i Gvardiola tu nemoze nista bez prave borbe a to je borba trcanje a ne tice taca igra
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi