Napušta Real

Tri velikana spremila ugovore Sergiju Ramosu

Edmir Škorić

Španski štoper Sergio Ramos na ljeto postaje slobodan igrač, nakon što će mu isteći ugovor s Real Madridom.

Ramos je u posljednjoj godini ugovora s Realom, a navodno Kraljevi nemaju pretjranu želju da nastave saradnju budući da štoper ima 34 godine. Njega čeka PSG, koji mu nudi bogati ugovor, ali i još nekoliko evropskih timova.

Navodno je zainteresovan i Juventus, ali i dva kluba iz Manchestera - City i United. Svi oni spremni su Ramosu udovoljiti na sve zahtjeve.

Real je nudio Ramosu novi dvogodišnji ugovor sa platom manjom za 20 posto, ali Ramos želi tri godine ugovora i da mu plata ostane 12 miliona eura po sezoni.

Stoga, tvrde razni španski mediji, postoji velika šansa da se Ramos i Real nakon 15 godina rastanu narednog ljeta, a igrač će moći da bira gdje da igra.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.