FOTO - EPA

Na meti tri igrača

Pirlo obnavlja odbrambeni red Juventusa

Adnan Beganović

Prema pisanju italijanskih medija Juventus će u ljetnom prelaznom roku sasvim sigurno obnoviti odbrambeni red.

Stara dama nije na najbolji način otvorila sezonu. U Seriji A su tek na 5. mjestu, dok su u Ligi prvaka ostvarili dvije pobjede, ali su i lakše od očekivanog poraženi na domaćem terenu od Barcelone.

Novi trener Andrea Pirlo od početka sezone ima velikih problema sa odbrambenim redom i upravo zbog toga u Juventusu su odlučili na ljeto krenuti u potragu za pojačanjima.

Navodno, na meti Stare dame nalaze se tri fudbalera. Broj jedan na listi želja je David Alaba, koji će na ljeto biti vjerovatno slobodan, no njega žele i Manchester City, te Real Madrid, pa ga neće biti lako dovesti.

Upravo zbog toga Juventus cilja i odbrambene fudbalere Seville i Fiorentine, Diega Carlosa i Nikolu Milenkovića. Dakle, ukoliko ne dovedu Alabu jedan od pomenuta dva fudbalera će gotovo sigurno karijeru nastaviti u Juventusu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.