Nigerijac opet na meti otmičara

Nesretna zvijezda kidnapovana 2012. godine, sada su ga ponovo oteli nakon nevjerovatnog kiksa

Edmir Škorić

Christian Obodo je ponovo kidnapovan, drugi put u zadnjih osam godina.

Obodo je u ljeto 2012. godine od strane naoružanih osoba kidnapovan u Warri i to nakon što je odlazio u crkvu.

Osam godina kasnije Obodo je opet žrtva otmičara. Nakon što je Nigerija prokockala 4:0 protiv Sierra Leone, bivpi nigerijski reprezentativac je kidnapovan i satima je proveo u gepeku. Na njegovu sreću, pušten je bez povreda.

Nekadašnji reprezentativac Nigerije je veći dio karijere proveo u Italiji, a 2017. godine je okončao reprezentativnu karijeru.

"Zaista je bilo neprijatno biti zaključan u gepeku nekoliko sati na velikoj vrućini. Kidnaperi su mi čak rekli da su izgubili novac igrajući na Nigeriju u drugom poluvremenu. Nisu mi prijetili, nisu me povrijedili, ali iskreno ne razumijem zašto je neko želio da ponovo prolazim kroz ovakvu neprijatnost", rekao je Obodo za Brila FM.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.