Niko ne pjeva himnu kao oni

Italijani pokazali šta nas sutra čeka na Grbavici pred sam početak utakmice

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra na Grbavici protiv Italije meč posljednjeg kola Lige nacija.

Zmajevi su prije dva dana poraženi u Nizozemskoj čime smo izgubili šanse da ostanemo u Ligi A. Od najjačeg ranga se opraštamo na Grbavici protiv Italije koja stiže po pobjedu jer se bori za prvo mjesto u grupi s Nizozemskom.

U prvom duelu smo sve iznenadili u Firenci kada smo osvojili bod, ali u odnosu na taj meč Zmajevi su itekako oslabljeni, te je jasno da su Azzurri sutra veliki favoriti u Sarajevu.

Italijani su u nedjelju na svom terenu pobijedili Poljsku sa 2:0, a koliko igračima ove selekcije znači igranje za nacionalni tim ponovo su pokazali tokom intoniranja himne.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nevjerovatno je kako igrači Italije iz sveg glasa pjevaju himnu svoje države, a sigurno da će sutra Grbavicom odjekivati isti stihovi. Iako nema navijača na tribinama Italijani na ovaj način pokazuju kolika im je čast braniti boje ove zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.