Pedri na kraju stigao u Barcelonu

"Bio sam u Realu na probi i hvala osobi koja je rekla da nisam dovoljno dobar za njih"

Endin Čaušević

Mladi španski veznjak, Pedri Gonzalez, je najveće otkriće na početku sezone u Barceloni.

Pedri je u Barcelonu došao ljetos iz Las Palmasa, te je oduševio svojim igrama u dresu katalonskog kluba. Ronald Koeman mu je dao priliku za igru koju je ovaj 17-godišnjak itekako iskoristio i pokazao o kakvom potencijalu se radi.

Ovaj tinejdžer je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao deset mečeva i uspio je postići dva gola. Poznato je da je Pedri bio i na probi u Real Madridu svojevremeno, ali mu u kraljevskom klubu nisu ponudili ugovor.

Nekoliko godina kasnije stigao je u Barcelonu, te se odlučio uahvaliti osobi koja mu je rekla da nije dovoljno dobar da bude član kraljevskog kluba.

"Svima je poznato da sam svojevremeno bio na probi u madridskom Realu. Ovom prilikom bih se želio zahvaliti osobi koja je rekla da nisam dovoljno dobar za Real, jer sada igram za klub o kojem sam oduvijek sanjao. Bilo bi mi jako čudno da sam završio u Realu i da sam morao nositi njihov dres. Navijač sam Barcelone praktički od rođenja", rekao je Pedri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.