Kandidat za predsjednika Barce ima jasne ciljeve

"Ako Xavi zatraži da dovedemo Sergija Ramosa u Barcelonu onda ćemo ga dovesti"

Endin Čaušević

Prema pisanju španskih medija Victor Font je najozbiljniji kandidat da preuzme predsjedničku funkciju u Barceloni.

Barcelona je ostala nedavno bez predsjednika nakon što je Josep Maria Bartomeu podnio ostavku, a izbori za novog predsjednika zakazani su za početak naredne godine.

Španski mediji pišu da je Victor Font jedan od najozbiljnijih kandidata iako je kandidaturu najavio i Joan Laporta koji je s dosta uspjeha obavljao ovu funkciju prije desetak godina.

Font je najavio da će glavni cilj biti uvjeriti Messija da ostane u klubu, ali i dovesti Xavija Hernandeza za novog trenera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi je jako razočaran. Klub mu je obećao da može napustiti kad god želi, a oni nisu održali obećanje. Moramo ga uvjeriti da s novim projektom može ponovno osvojiti Ligu prvaka", rekao je Font i dodao da je spreman na sve da Xavi bude novi trener Barce.

"Ako Xavi zatraži da dovedemo Sergija Ramosa i ako je to financijski dozvoljeno i moguće, dovest ćemo ga".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.