Svjestan važnosti meča

Žižović: Učinit ćemo sve da slavimo i dođemo do treće pozicije

Samir Mlaćo
U derbiju nakon reprezentativne pauze Zrinjski sutra dočekuje Borac.

Tradicija je na strani Plemića kada su u pitanju dueli u Mostaru, a jasno je da se očekuje otvoren i zanimljiv meč. Isti je danas najavio šef struke Zrinjskog Mladen Žižović.

“Upisali smo tri pobjede u nizu, a pauza nam je itekako trebala s obzirom da smo u 17 dana odigrali sedam utakmica. Igralo je 13-14 igrača, te sada u miru možemo ući u pet utakmica koje nas čekaju do kraja prvenstva. Sada igramo sa Borcem i učinit ćemo sve da ih dobijemo, te pobjedom dođemo do trećeg mjesta. Učinit ćemo sve da im se na fer i sportski način revanširamo za ono što smo doživjeli u Banjoj Luci“, kaže Žižović.

Dotakao se i samog Borca.

“Iskusna ekipa koja ima šampionske ambicije te iskusnog trenera. Pokušat ćemo neutralisati njihove dobre strane i doći do pobjede. Oni su nezgodni prema naprijed, imaju jake indvidualce, prošlu utakmicu su postigli četiri pogotka. Zakarić i Ziljkić su njihovo najjače oružje. Očekujem da budemo dominantni u posjedu, te da iz tog posjeda postignemo golove. Nemamo pravo da budemo mlaki, ne prihvatamo to. Nas zadovoljava samo pobjeda“.

Kada je riječ o igračkom kadru, Žižović je kazao da u timu neće Miloša Filipovića, a da će danas biti jasnije stanje nekoliko igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.