Tottenham - Manchester City 2:0

Jose Mourinho očitao lekciju Pepu Guardioli: Nije sve ni u novcu!

Edmir Škorić

Uzalud silna pojačanja, Pepov Manchester City večeras je pao u Londonu. Poražen je od Tottenhama s 2:0.

U derbiju kola Tottenham je ugostio Manchester City i bio je to novi okršaj trenerskih titana Josea Mourinha i Pepa Guardiole. Posebni je opet nadmudrio svog starog (ne)prijatelja...

Nakon samo pet minuta igre bilo je 1:0. Ndombele je uposlio Son Heung-Mina, koji matira Edersona za slavlje domaćih. Furiozan start meča, sijevalo je na obje strane, a onda je City počeo da uobičajeno "leži na lopti".

Dominirao je gostujući sastav u posjedu, ali nije uspio da probije odbranu Spursa. I kada su uspjeli u tome u 27. minuti, VAR ih je rastužio. Laporte je postigao gol, no prethodno je ustanovljeno i opravdano da je Gabriel Jesus loptu primio rukom.

Imao je ranije i Tottenham sličnu situaciju. Kane je postigao gol, ali je bio u ofsajdu i opravdano je poništen.

U nastavku meča opet uobičajena slika - gosti napadaju, imaju posjed, a Joseov tim čeka svoju priliku iz konranapada ili potencijalnu grešku rivala. Upravo se to dogodilo u 68. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mahrezu Reguilon krade loptu, kreće kontra Spursa, na kraju Giovani Lo Celso pogađa za 2:0 i tu je manje - više sve bilo gotovo. Pokušavaju je City barem do utješnog gola, ali nije uspio.

Mourinhu je Pep još jednom morao da pruži ruku i čestita na pobjedi, a Portugalčev tim je trenutno vodeći u Premier ligi sa 20 bodova nakon devet kola. Slijedi mu jedna od težih utakmica u sezoni, budući da narednog vikenda gostuju Chelseaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.