Foto - EPA

Bianconeri upisali četvrti trijumf sezone

Mašina je još uvijek nezaustavljiva: Dva gola Cristiana Ronalda za pobjedu Juventusa

Midhat Šljivak

Juventus je u 8. kolu Serije A u Torinu savladao Cagliari sa 2:0.

Domaći su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč, a na kraju su upisali tri boda na krilima Cristiana Ronalda.

Juve je od prve minute krenuo ofanzivno prema protivničkom golu. Propustili su Bianconeri brojne šanse, ali su u finišu prvog dijela za samo četiri minute postigli dva gola kojim su riješili pitanje pobjednika.

Oba puta je pogodio Cristiano Ronaldo. Za 1:0 je zabio u 38. minuti meča, a drugi gol je postigao u 42. minuti susreta.

U nastavku je Juve mogao i povećati prednost. Ipak, završnog udarca tim Andree Pirla nije imao, pa je Cagliari Torino napustio sa samo dva gola u mreži.

Juventus je ovom pobjedom barem nakratko stigao do druge pozicije. Torinski velikan ima 16 bodova iz osam utakmica i još uvijek je bez poraza ove sezone. Cagliari je sa druge strane na 11. mjestu sa 10 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 8. kolo:

Juventus - Caglari 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.