Veliki prijatelj bh. sporta

Čovjek koji je zaslužan za zlato kadeta u Litvaniji: Preminuo Pero Gudelj

Endin Čaušević

Bh. javnost danas su potresle vijesti da je u Zagrebu preminuo poznati privrednik Pero Gudelj.

Gudelj je preminuo u bolnici u Zagrebu u 65. godini života nakon kraće i teške bolesti. Poznato je da je on bio osnivač i suvlasnik trgovačkog lanca FIS.

On je bio i veliki prijatelj bh. sporta i nesebično je ulagao novac u razvoj mnogih sportova u našoj zemlji. Posebno se pamti njegov potez od prije pet godina kada je bio jedan od najzaslužnijih što su naši kadeti postali prvaci Evrope u košarci.

Naime, nakon četvrtfinalnog meča u kojem je naš tim pobijedio Njemačku došla je opomena of FIBA-e da se mora uplatiti kotizacija od 10.000 eura kako bi naši kadeti nastavili takmičenje.

Košarkaški savez BiH finansijski tada nije mogao da ispuni taj uslov, a onda je tu uskočio Gudelj koji je odlučio da uplati potreban iznos novca i tako ostavi naše kadete na Euru kojeg su pokorili.

Takav potez se zaista treba pamtiti, te je bh. sport danas izgubio jednog velikog prijatelja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.