Velike pobjede

Crvena zvezda i Dinamo na korak od evropskog proljeća

S. Grebović

Crvena zvezda i Dinamo su stigli do novih pobjeda u Europa ligi te su se približili plasmanu u nokaut fazu.

Fudbaleri Crvene Zvezde slavili su na gostovanju kod Genta rezultatom 2:0.

Tim Dejana Stankovića do pobjede su golovima vodili Njegoš Petrović, koji je pogodio već u 2. minuti susreta, dok je pobjedu potvrdio Milunović pogotkom u 58. minuti.

U drugom susretu grupe L Hoffenheim je identičnim rezultatom slavio na gostovanju Liberecu. Golove za njemačkog predstavnika postigli su Baumgartner i Kramarić, koji je pobjedu potvrdio pogotkom sa bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dinamo Zagreb je slavio uvjerljivu pobjedu na gostovanju Wolfsbergeru. Modri su slavili sa 3:0, a golove su postigli Majer, Petković i Ivanušec.

U drugoj utakmici ove grupe odigranoj u Moskvi nije bilo golova u duelu CSKA i Feyenoorda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.