Od ljeta slobodan igrač

Hakan Calhanoglu napušta Milan, već poznata nova destinacija?

Edmir Škorić

Manchester United je kontaktirao agenta Hakana Calhanoglua i navodno je u naprednim pregovorima oko angažmana turskog veznjaka.

Calhanogluu ističe ugovor s Milanom na ljeto, ali još uvijek dvije strane nisu pronašle dogovor.

Veznjak Rossonera ima ugovor prema kojem zarađuje 2,5 miliona eura po sezoni, a navodno njegov agent traži čak 7 miliona eura godišnje, što za sada Milan ne prihvata.

Nekoliko klubova sada prati razvoj situacije oko turskog nogometaša, a njegov agent Gordon Stipić je navodno kontaktiran od strane Manchestera, koji će pokušati da ga dovede na ljeto kao slobodnog igrača.

Također, zainteresovan je i Juventus, mada se smatra da će teško Stara dama dati sedam miliona eura nekadašnjem nogometašu Bayer Leverkusena, pa je Manchester United naveden kao lider u utrci za njegov potpis.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.