Derbi se igra u Mostaru

Dudić uoči duela sa Sarajevom: Sve je do nas

Adnan Beganović

U okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru će snage odmjeriti Velež i Sarajevo.

Biće to ujedno i derbi ovog kola, a u prvom duelu ove dvije ekipe odigranom u Sarajevu nije bilo pobjednika.

Trener Veleža, Feđa Dudić, respektuje Sarajevo, ali i ističe da mogu do pozitivnog rezultata ako budu na očekivanom nivou.

"Moramo imati veću želje od Sarajeva, da budmo više angažovaniji. Igramo protiv najbolje ekipe u ligi, aktuelnog lidera i prvaka tako da ne smije izostati ni jedan posto želje", rekao je trener Veleža, Feđa Dudić, uoči duela sa Sarajevom.

"Poštujemo protivnika, mnogo dobrih pojedinaca u ekipi imaju, zatim dva A reprezentativca. Ali, ako budemo mi pravi sigurno da možemo pružiti dostojan otpor i onda se nadati pozitivnom rezultatu. Pokazali smo na Koševu da možemo igrati sa njima, do nas je sve. U zadnje tri utakmice pokazujemo različita lica i to jednostavno ne smije tako da bude. Rezultat može izostati, ali zalaganje i htjenje ne smiju".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.