Foto - EPA

Youssoufa Moukoko ima unosan ugovor

Borussijino čudo od djeteta je sa 16 godina već milioner

Midhat Šljivak

Youssoufa Moukoko postao je nedavno najmlađi debitant u historiji Bundeslige.

Sa 16 godina je ovaj veliki talenat Borussije iz Dortmunda debitovao za klub u meču protiv Herthe, te su na taj način nagrađenje njegove nevjerovatne igre u mladim kategorijama.

Tamo je uvijek igrao protiv nekoliko godina starijih protivnika. Tu mu nije smetalo da zabije 141 gol u 88 utakmica, a to je naravno privuklo i pažnju velikih kompanija. 

Posebno su se za njega otimali proizvođači sportske opreme. Nudili su mu svi ugovore, a porodica i mladi fudbaler su se na kraju morali da odluče s kim će potpisati ugovor i odluku su donijeli.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Youssoufa Moukoko tako već ima milionski ugovor sa kompanijom Nike. On vrijedi 10 miliona eura, pa je tako taletnovani fudbaler postao milioner još u tinejdžerskim danima.

Vidjet ćemo kako će se razvijati njegova karijera. Očekuju se velike stvari od njega, no i ranije je bilo mladih nada koji su preko noći nestajale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.