U meču s Rotherhamom

Begović lobovan na gol-liniji, ali se iskupio novim čudom od odbrane

Admin Čaušević

Asmir Begović u posljednje vrijeme brani odlično, međutim sebi je dopustio da primi zaista naivan gol u meču protiv Rotherhama.

Meč na stadionu Aesseal je okonačan 2:2. Gosti su vodili golom Snaislasa, Ladapo je sa dva pogotka donio preokret domaćim, da bi Solanke postavio konačan rezultat.

Begović je u prvom poluvremenu odlično zaustavio jedan šut glavom, ali je u 50. minuti primio zaista naivan gol. Naime, Ladapo ga je uspio lobovati iskosa s lijeve strane.

Ipak, u finišu meča Begović se uspio iskupiti zaista fenomenalnom odbranom kada je MacDonald šutirao škaricama, ali je bh. golman refleksnom intervencijom spasio gol i svoj tim od poraza.

Inače, Bournemouth je nakon 14 kola drugi na tabeli sa 27 bodova. Vodeći Norwich City za kojegk dobre partije pruža Mario Vrančić je vodeći s bodom više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.