Uvjerljiv trijumf Lavova

Lyon nastavio seriju, PSG-u se primakao na dva boda

Edmir Škorić

Lyon je bio uvjerljiv protiv Reimsa u susretu 12. kola francuske Lige 1.

Lavovi su u seriji od tri pobjede u domaćem prvenstvu i generalno imaju dobru sezonu, a sada su na samo dva boda od vodećeg PSG-a i sigurno je da možemo puno očekivati od njih do kraja sezone.

Ekambi je na asistenciju Depayja u 22. minuti načeo goste, a uveliko je Lyonu posao olakšao Cassama, koji je zbog jednog grubog starta s leđa dobio direktan crveni karton.

S igračem više Lyon u nastavku dolazi do dva gola. Prvo je Bruno u 49. minuti na asistenciju Ekambija povisio na 2:0, da bi rezervista Dembele, opet na asistenciju Ekambija, otklonio sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopšte i bilo.

Lyon će sada u goste Metzu s nadom da će doći do četvrte vezane pobjede, a Reims, koji je 17. sa devet bodova, prekid negativne serije traži u meču s Nicom na svom terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.