Foto - EPA

Želi novac

Quique Setien tužio Barcelonu

Midhat Šljivak

Nekadašnji trener Barcelone Quique Setien pokrenuo je tužbu protiv katalonskog tima.

Ovaj 62-godišnji stručnjak koji je od januara do augusta bio na klupi katalonskog velikana podnio je tužbu za kršenje ugovora i raskid saradnje prije okončanja ugovora.

Setien je u januaru 2020. godine potisao ugovor na dvije i po godine. Međutim, nakon teškog poraza od Bayerna u Ligi prvaka (8:2) klub je odlučio da ga otpusti, a na njegovu poziciju je došao Ronald Koeman.

Ipak, Setien se sa ovim otkazom nije pomirio. Tužio je klub i tražit će isplatu kompletnog ugovora kojeg je imao do ljeta 2022. godine.

On je Barcelonu vodio u ukupno 25 utakmica. Upisao je 16 pobjeda, četiri neriješena rezultata i pet poraza, ali je igra pod njegovim vodstvom bila poprilično katastrofalna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.