Bio daleko od lopte

Sve je bilo u znaku Maradone: Messi pokušao rukom postići gol Osasuni

Endin Čaušević

Lionel Messi danas je oduševio fudbalsku javnost nakon što je posvetio pogodak Diegu Maradoni.

Messi je zabio gol za 4:0 na meču Barcelone i Osasune, a zatim je skinuo dres ispod kojeg je bio Maradonin dres iz vremena dok je nastupao za Newell's Old Boyse.

Ovaj potez oduševio je fudbalsku javnost, a posebno su ponosni bili Argentinci koji su s dosta emocija sve to popratili.

No, Messi je i zbog jedne situacije bio u centru pažnje. Naime, u prvom poluvremenu kod prvog gola Barcelone Messi kao da je pokušao rukom da zabije gol što je naravno odmah povezano s Maradonom.

Mnogi su se prisjetili Maradoninog gola s Mundijala 1986. godine kada je rukom zabio gol Englezima, a Messi kao da je to pokušao ponoviti. No, jasno je i da je uspio dati gol danas to pored VAR-a ne bi nikako moglo da prođe. Tu situaciju možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.