Zrinjski izgubio

Žižović: Stvarnost je takva kakva jeste, moramo se što prije oporaviti od ovoga

Admin Čaušević

Zrinjski je imao prednost nad Željezničarom, ali nije uspio dobiti utakmicu.

Gosti iz Sarajeva su preokrenuli u nastavku te slavili s 1:2. Mladen Žižović je poslije utakmice kazao da njegovi igraču nisu iskontrolisali situacije koje su trebali.

"Pod utiskom smo poraza, mislim da smo u prvom poluvremenu bili dominantni i da smo dobro igrali, neshvatljiv pad u drugom poluvremenu, pogotovo nakon ulaska u sami tok. Gdje smo ukazivali na situacije koje nam se dešavaju, a to su prekidi. Tako smo izgubili na Grbavici, a to nismo ni danas ni iskontrolisali. Primili smo gol u 90. minuti. Nama je pripalo prvo, a Željezničaru drugo. Trebamo se sabrati jer nas vrlo brzo očekuje utakmica u Doboju kod Kaknja", rekao je Žižović na pressici poslije meča.

"Ne znam, vruće su glave, pogledat ćemo utakmicu, pa ćemo vidjeti gdje smo i šta smo griješili. Bili su pokretljiviji i brži u veznom redu, tu smo bili malo sporiji, imali su kontrolu igre i lopte. Situacije koje se vrlo lako mogu iskonstrolisati nismo iskontrolisali. Unijeli su se nervoza i nesigurnost. Nismo uspjeli završiti neriješeno. Za uzrok zašto smo pali u drugom poluvremenu moramo prenoćiti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stvarnost je takva kakva jeste, moramo se što prije oporaviti od ovoga. Jedan poraz će nas uzdrmati, ali moramo se što prije vratiti i dobiti ove dvije utakmice do kraja", završio je Žižović.

Naredni izazov za Plemiće je gostovanje Mladosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.