"Zahvaljujem se bez ikakve rezerve domaćinu na korektnosti i prijemu, kupiće nam pizze nakon meča"

Amar Osim nakon pobjede u Mostaru

"Zahvaljujem se bez ikakve rezerve domaćinu na korektnosti i prijemu, kupiće nam pizze nakon meča"

E. Čaušević

Željezničar je danas u derbiju 17. kola Premijer lige BiH slavio u gostima protiv Zrinjskog sa 2:1.

Nakon prvog poluvremena Plemići su golom Bilbije vodili sa 1:0, ali je Željo u drugom dijelu stigao do preokreta. Na 1:1 izjednačio je Miletić, a gol za velika tri boda postigao je Samir Bekrić u posljednjim minutama utakmice.

Press konferencija održana je nakon utakmice, a Amar Osim je imao šta da kaže prisutnim novinarima.

"Izjednačena utakmica gdje smo mi bili malo bolji u drugom poluvremenu, a Zrinjski malo bolji u prvom Oni su svoju nadmoć i bolju igru krunisali golom, a mi svoju s dva. U fudbalu je uvijek bilo važnije drugo poluvrijeme, mi smo bili bolji i zasluženo smo pobijedili bez obzira što zabiješ gol u zadnjoj minuti i treba ti sreće za to, ali primili smo u zadnje dvije utakmice prije ovoga u 90. minuti sa Slobodom u 87. protiv Borca, ali vratilo nam se danas i niko ništa nam nije poklonio. Neriješeno bi bilo sasvim ok. Imali smo sreću da zabijemo taj drugi gol, pobijediti ovdje treba vam malo i sreće mi smo je danas imali, a i znanja Boga mi. I Na kraju idemo s pjesmom kući iako ne pjevamo i imamo svoje razloge zašto ne pjevamo. Zahvaljujem se bez ikakve rezerve domaćinu na korektnosti i prijemu. Kupiće nam pizze nakon utakmice, mali detalj... Prvi žuti karton u važnoj utakmici bio u 70. minuti možda, bez ikakve krvi i bez ičega ružnog je prošao meč", rekao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Važna tri boda u kontekstu borbe da se jedan od najvećih konkurenata Zrinjski ostavi iza nas na tabeli i otišli smo na plus sedam i to je bio prvi cilj. Ostajemo iza Sarajevo pet bodova, ali dugo je prvenstvo. Čekamo da oni malo padnu, a da mi zadržimo neki nivo performansi koje imamo otprilike od početka prvenstva. Ovakve utakmice mogu nam pomoći u sticanu dodatnog samopouzdanja i da vidimo šta ustvari možemo jer pobijediti ovdje ne može svako"

"Bio je dobar, nije se razvalio kako smo očekivali. Bilo je finih stvari s obje strane i mi i oni igramo na neki fin način. U drugom nas je taj gol podigao malo i ja stalno ponavljam da je gol nešto što mijenja radikalno stvari pogotovo u meču gdje nema puno golova. Kad smo izjednačili mogli smo se samo dizati i logično je bilo da će oni padati. Dali smo gol u najboljem mogućem momentu. Vratile su nam se neke stvari od prošlih mečeva".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Hahaha šefe, al' pizze s onu stranu Neretve ;))) Mojne da ti uvale klempu jarane.
21 4
papagaj
Kralj Tito!!!
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi