Osigurali plasman dalje

Dinamo na korak od historije: Jedini klub bez primljenog gola u Evropi

Endin Čaušević

Dinamo je večeras u gostima pobijedio Feyenoord sa 2:0 i tako osigurao plasman u nokaut fazu Evropske lige.

Dinamo ima 11 bodova nakon pet kola, te je osigurao plasman dalje s prve pozicije. Do kraja grupne faze ostalo je još samo jedno kolo, a zagrebački klub ima priliku da uđe u historiju.

Naime, Dinamo je trenutno jedini klub u Evropi bez primljenog gola u grupnoj fazi. Dinamo je ostvario tri pobjede i dva remija, te trenutno imaju gol razliku 6:0.

Dinamo u zadnjem kolu igra protiv ekipe CSKA i ukoliko uspiju da sačuvaju svoju mrežu ući će u historiju kao prvi klub kojem je to uspjelo u grupnoj fazi Lige prvaka ili Evropske lige.

CSKA ove sezone baš ne blista i zadnji su s tri boda, te su zabili samo dva gola u pet mečeva što može da raduje Modre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.