Sjajni Dinamo i Crvena zvezda izborili evropsko proljeće!

Veliki uspjeh

Sjajni Dinamo i Crvena zvezda izborili evropsko proljeće!

A. Čaušević

Dinamo i Crvena zvezda su prezimili u Evropi kolo prije kraja grupne faze Europa lige. 

Pobjedom u gostima kod Feyenoorda s 0:2 hrvatski prvak je osigurao prvo mjesto u grupi K i imat će povoljan status pred žrijeb.

Modri su do vodećeg gola stigli u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je pogodio Petković iz penala. U nastavku zabio je Majer.

U drugom meču ove grupe Wolfsberger je u Moskvi s 0:1 bio bolji od CSKA te austrijski tim zahvaljujući golu Vizingera drže drugo mjesto.

Uoči mečeva 6. kola Dinamo ima 11 bodova, Wolfsberger 7, Feyenoord 5, a CSKa tri boda.

Crvenoj zvezdi je u duelu sa Hoffenheimom odgovarao remi, a na kraju je završeno 0:0. Njemački predstavnik je osigurao prvo, a prvak Srbije drugo mjesto u grupi L.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liberec je u drugom meču ove grupe pobijedio Gent s 1:2, ali ispostavilo se da je to bio pirov trijumf.

Villareal iz grupe I je osigurao prolazak dalje i prvo mjesto pobjedom nad Sivassporom s 0:1. Gol odluke je djelo Chukwuezea. U drugom meču Qarabag i Maccabi Tel Aviv su odigrali 1:1. Za drugo mjesto u međusobnom duelu će odlučiti Maccabi i Sivasspor.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

JointUnion87
Sjajni Dinamo i sudija presudili Feyenoordu.
3 10
Arnel925
Drago mi je za Dinamo naši dragi susjedi. Ovaj drugi Zvijezda klub ne gotivim tako da im želi što brže ispadanje.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi