Vučica ide u nokaut fazu EL

Roma nakon preokreta pobijedila Young Boys, Edin Džeko postigao sjajan gol

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Young Boys nakon preokreta sa 3:1, a jedan od golova za rimski klub zabio je i Edin Džeko.

Roma je ovom pobjedom osigurala prvo mjesto i plasman u nokaut fazu Evropske lige. Ipak, nije baš sve tako idealno počelo za Romu u ovom meču.

Young Boys je uspio da povede sa 1:0 u 34. minuti utakmice kada je pogodak postigao Nsame. Ipak, do kraja prvog poluvremena Roma je poravnala na 1:1. Pedro je asistirao, a mrežu gostiju zatresao je Mayoral.

U drugom poluvremenu Roma stiže do preokreta. Spektakularan gol za 2:1 postigao je mladi Calafiori u 59. minuti kojim je oduševio navijače Rome.

Edin Džeko je u igru ušao u 60. minuti i stavio je tačku na ovaj susret. Bh. napadač je u 81. minuti sjajno pogodio za konačnih 3:1 i pokazao da se lagano vraća u formu nakon što se oporavio od koronavirusa.

Roma je prva u grupi sa 13 bodova, dok Young Boys ima sedam. Cluj slijedi s pet, a CSKA iz Sofije je poslijedni s dva boda. Cluj i CSKA su večeras odigrali meč bez golova.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Veoma zanimljivo bilo je i u grupi C gdje su sjajan meč odigrali Nica i Leverkusen. Na kraju su gosti iz Njemačke slavili sa 3:2 i osigurali mjesto u nokaut faziu.

U istoj grupi Slavia je pobijedila Hapoel bez problema sa 3:0. Slavia i Leverkusen imaju po 12 bodova i bore se za prvo mjesto, dok su Nica i Hapoel već otpisani jer imaju po tri boda.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti