FOTO: EPA

Ostvarili pobjedu na gostovanju kod West Hama

Manchester United je izgledao očajno, a onda su priredili spektakularan preokret

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu odigrali su West Ham i Manchester United u okviru 11. kola Premiershipa.

Iako se nakon prvog poluvremena nije moglo reći da će gosti slaviti, oni su na kraju upisali sigurnu pobjedu od 1:3.

Krenulo je dobro za West Ham, koji je tokom gotovo čitavog prvog poluvremena kontrolisao igru, a došli su i do vodstva u 38. minuti utakmice.

U drugom poluvremenu je Manchester United nastavio sa lošom igrom i to sve do 65. minute, a onda su odlučili da se probude.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvo je upravo u 65. minuti Pogba pogodio za izjednačenje, a samo tri minute kasnije prelijep gol postigao je Greenwood za preokret gostiju.

Domaća ekipa pokušala je da brzo dođe do poravnanja, a utakmicu je u 78. minuti riješio Rashford koji je na sjajan način matirao Fabianskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.