Program počinje od 13 sati

Nedjelja u znaku Premijer lige: Četiri meča i dva derbija

Edmir Škorić

U nedjelju će biti odigrane preostale četiri utakmice 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nedjeljni program počinje već u 13 sati utakmicama u Kaknju i Tuzli, a derbiji su na programu od 15 sti na Grbavici i u 17 sati u Banjaluci. Nije isključeno da danas dobijemo i jesenjeg prvaka, a tome je za sada najbliži aktuelni prvak BiH, FK Sarajevo.

U 13 sati Mladost će ugostiti Zrinjski. Gosti iz Mostara imat će ulogu favorita, no Mladost je ove sezone već skidala skalp velikanima, pa svakako da ima pravo da vjeruje u dobar rezultat i danas. Zrinjski nakon poraza od Željezničara traži bodove koji će ga vratiti u sami vrh.

Kvote za utakmicu Mladost - Zrinjski pogledajte na sajtu MOZZART kladionice.

U Tuzli Sloboda dočekuje Krupu. Nakon teškog poraza na Pecari, Tuzlaci će učiniti sve da se iskupe svojim navijačima, a dolazak Krupe može da bude idealna prilika.

Kvote za uitakmicu u Tuzli pogledajte OVDJE.

Željezničar za sada uz Sarajevo izgleda najbolje, a Plavi mini-seriju od dvije pobjede žele da nastave danas iako je jasno da tim Amara Osima nema prostora za opuštanje i mora dati 120 posto ako želi pobijediti Široki Brijeg, koji u posljednje vrijeme diže formu i igra sve bolje.

Željezničar je na minus pet u odnosu na vodeće Sarajevo i svakako da nema namjeru odustati od titule, a eventualna današnja pobjeda zadržat će ovaj tim u samom vrhu.

Plavi su favoriti, a kompletnu ponudu pronađite OVDJE.

Na Grbavici imaju svoju računicu, ali nadat će se također da bi Sarajevo moglo biti zaustavljeno u Banjaluci u derbiju kola. Borac teško pada u svojoj tvrđavi, ali ako neko može da prekine tu seriju, onda je to bez dileme ekipa sa Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pred nama, dakle, četiri meča i dosta neizvjesnosti, kolo prije kraja jesenjeg dijela sezone.

Kvote za derbi u Banjaluci imate na sajtu MOZZART kladionice.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.